Tuotanto

LUOMME MAAILMOJA, JOIHIN IHMISET HALUAVAT PALATA

TUOTANTOTOIMINNAN ESITTELY

SF Studios on ollut Pohjoismaiden johtava elokuva- ja TV-yhtiö jo sadan vuoden ajan. Olemme tuottaneet ja jaelleet monia Pohjoismaiden elokuvahistorian tunnetuimpia elokuvia ja tv-sarjoja. 

Erikoisalaamme on tuottaa – myös yhteistyössä – suosittuja ja tasokkaita elokuvia ja TV-sarjoja laajalle yleisölle. SF Studiosilla on tuotantoa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ja se laajentaa parhaillaan toimintaansa myös kehittämällä useita kansainvälisiä englanninkielisiä elokuvia.

RUOTSI

SF Studios aloitti toimintansa Ruotsissa 1919. Yhtiöllä on pitkä ja maineikas historia sekä elokuva- että TV-tuotannossa. Esimerkkeinä Ingrid Bergmanin, Greta Garbon ja Ingmar Bergmanin elokuvia ja monet Astrid Lindgrenin tunnetuimpien teosten TV-tuotannot.

Vuonna 2013 SF Studios vahvistui entisestään ostamalla Tre Vänner -yhtiön, kirjailijoiden ylläpitämän tuotantoyhtiön, jonka käsikirjoittajat Michael Hjorth, Johan Kindblom ja Tomas Tivemark perustivat 1995. Viime vuosina SF Studios ovat julkaisseet on tuattanut elokuvia kuten Borg/McEnroe, Britt-Marie kävi täällä, Rahalla saa -trilogia,  Lasse Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus, Bamse ja rosvokaupunki ja Mies, joka rakasti järjestystä (Ruotsin kaikkien aikojen katsotuimpia elokuvia ja Ruotsin Oscar-ehdokas 2016) sekä TV-sarjoja kuten Wallander ja Svensson Svensson.

TANSKA

Tanskan SF Studios on tehnyt elokuvia ja TV-ohjelmia vuodesta 2005. Ansiolistalla ovat menestykset kuten Pernille Rose Grønkjærin dokumenttielokuva Klostret, Mads Matthiesenin esikoiselokuva Teddy Bear, Niels Gråbølin näytelmäelokuva Gaven sekä Kultaisen palmun voittajan Bille Augustin elokuvat Marie Krøyer ja Stille Hjerte.

Viime vuosien aikana Tanskan SF Studios Production on kunnostautunut TV:ssä tuottamalla kolme kautta komediasarjaa Rita, yhden kauden uraauurtavaa rikossarjaa Norskov ja yhteistuotannossa kolme kautta Rantahotelli-sarjaa, joka on Tanskan TV-historian kaikkien aikojen suosituimpia sarjoja.

NORJA

Vuonna 2018 SF Studios osti johtavan norjalaisen tuotantoyhtiö Paradoxin. Sen perustivat Finn Gjerdum, Stein B. Kvae ja Erik Poppe, ja yhtiö on tuottanut suosittuja ja menestyneitä elokuvia, kuten Kuninkaan päätös ja U – July 22.

SF Studios on myös tehnyt yhteistyötä tuotantoyhtiö Filmkameratenen kanssa. Sen perusti John M. Jacobsen ja se on tuottanut tunnettuja elokuvia ja TV-sarjoja kuten Taistelu kuoleman vedestä, Troll Hunter – vaiettu salaisuus ja Kumi käryää. Lisäksi yhteistyötä on tehty Joachim Rønningin, Espen Sandbergin ja Harald Zwartin perustuman Motion Blur -yhtiön kanssa.

KANSAINVÄLINEN TUOTANTO

Parhaillaan SF Studios Production laajentaa englanninkielisten elokuviensa tuotantoa tavoittaakseen suuremman kansainvälisen yleisön.

Keväällä 2020 SF Studios päivänvalon näkee SF Studiosin ensimmäinen kansainvälinen elokuva Horizon Line, jonka on ohjannut Mikael Marcimain, ja jonka pääosisssa ovat Allison Williams ja Alexander Dreymon. Useita muita kansainvälisiä projekteja on meneillään, kuten A Man Called Ove ja I Am Victor.